familen-dyi

Den smilende postkassen

Familien DIY overtok huset i mai. Nå er hverdagen preget av bærende stålbjelker, montering av vinduer, vannskade og andre gjør-det-selv-overraskelser.

Da vår flittige DIY-familie overtok huset i mai, var det første lille byggeprosjektet å montere den smilende postkassen.

Det er ikke bare familie, venner og håndverkere som møtes med et smil – det gjelder naturligvis også postbudet.

DIY familie

Alltid orden i verkstedet

Værksted

Etter DIY-familiens overtagelse av huset har Far Kristian holdt god orden i kjellerverkstedet.

”Det er ikke for å skryte, men akkurat her har jeg full kontroll på alt”, sier gjør-det-selv Kristian med et smil når han stolt viser frem verkstedet.

DIY-familiens verksted byr på en velassorteret samling av Bosch-maskiner, masse håndverktøy, samt skruer, beslag og andre dingser til ethvert tenkelig byggeformål.

Ekstra oppgaver kommer sjelden alene

Da DIY-familien hadde revet ned de gamle kjøkkenelementene, gikk det opp for dem at vinduene i kjøkkenet satt for lavt i forhold til høyden på det nye kjøkkenbordet.

Derfor besluttet de ikke bare å heve vinduene på kjøkkenet. Nei, for å sikre visuell harmoni på husets fasader, hevet de også alle vinduer i stueetasjen.

Den delen av byggeprosjetet hadde de ikke sett komme, men det er jo ofte slik at ekstra oppgaver sjelden kommer alene – heller ikke i tilfellet til DIY-familien.

Nye vinduer

Forestillingen om et drømmekjøkken

Veien til DIY-familiens drømmekjøkken har det siste halvåret vært tapetsert med gjør-det-selv-overraskelser. Det var vinduene som ”bare” skulle heves… Det var vannskaden oppe fra badet…. Og så er det den litt udefinerbare DIY-forsinkelsesfaktoren – alle ting tar bare litt lengre tid enn man egentlig regner med.

Det blir ikke akkurat julebakst i drømmekøkkenet, men familiens plan er til gjengjeld at det skal bakes fastelavnsboller til den store gullmedaljen i det ny kjøkkenet.

Gammelt køkken

Når en vegg ligger nede

Nedrivning

Det sto en vegg i veien da DIY-familien skulle sette i gang og realisere det ultimative kjøkkenet.

En sånn vegg ser kanskje ikke så stor ut når man står og ser på den, men når den ligger demontert i hagen i form av mursteiner skjønner man at den er både større og tyngre enn man hadde regnet med.

Det er kun en vei fremover – blod, svette og tårer i retning mot gjenbruksstasjonen.

Bærende stålbjelke

Det er ikke for gjør-det-selv-pyser å prøve å rive ned en bærevegg. Vår modige DIY-familie tok oppgaven på strak arm, men fikk også god assistanse fra en ingeniør.

Han foretok de nødvendige beregninger for å bestemme stålbjelkens dimensjon og for å sikre stabilitet og bæredyktighet.

Bærende stålbjælke