hva en transformasjon

husetudefra

Vår DIY-familie jobber fortsatt hardt for å få huset sitt til å bli akkurat slik de gjerne vil ha det. Det er fortsatt mye som skal gjøres, men det begynner sakte men sikkert å ta form og bli det drømmehuset familien så for seg da de kjøpte det.

Førsteetasjen har vært familiens hovedprioritet, der de har en stor dobbelt stue og et kjøkken de har ønsket å sette i stand. Denne prosessen har tatt litt lengre tid enn forventet etter de uheldigvis ble rammet av en vannskade i desember. Nå er det heldigvis kontroll på skaden, og familien kan se tilbake på de mange timene som har gått med på å få førsteetasjen i stand. De har vært heldige som har hatt en god kjeller de har kunnet bruke som oppholdsrom i løpet av prosessen. Dette har medført noe mindre plass, men har likevel fungert godt som et sted der familien kunne samles og kose seg. Det er imidlertid med stor glede at de nå har kunnet ta sin nye stue i bruk.

Her har vi samlet noen før- og etter-bilder av familiens stue.

FØR

Hjemmet var ganske pent før familien startet prosessen, men det var av en eldre karakter, og måtte moderniseres for å imøtekomme familiens behov.

Stue - før

PROSESSEN

Forvandlingsarbeidet i stuen krevde at alt ble tatt ut og alt revet ned. Det var for eksempel behov for nye tak og gulv, og veggene skulle pusses opp. Dette var en lang prosess som familien tok på strak arm, men selvfølgelig ikke uten å møte et par problemer underveis.

Et godt råd fra familien er derfor å alltid dobbeltsjekke bestillinger, så unngår man for eksempel å bli stående igjen med feil gulvtype.

Stue under ombygning

ETTER

Etter-bildene snakker sitt eget tydelige språk.

Stuebordet er faktisk også et lite gjør-det-selv-prosjekt fra familien. Det passet ikke helt inn, så beina ble saget til med en stikksag, før bordet ble slepet og malt. Med ett hadde de plutselig bordet de ønsket seg!

DIY stuebord
Hovedstue
Stue - efter