Familien DIY

DIY familie

Møt Kristian og Bettina – et modig gjør-det-selv-par med en skikkelig stå-på-vilje!

Etter en full overhaling av først et rekkehus og så en leilighet, er turen kommet til drømmehuset, eller det vil si, det som skal bli drømmehuset.

Kristian, Bettina og deres to gutter Max (4 år) og Daniel (7 år) falt pladask for den gamle villaen i Søborg fra 1955 fylt av sjel og historie, noe man ikke finner i nybygg. Huset har kun hatt én tidligere eier, nemlig en ordentlig gjør-det-selv-kar. Men, som alt annet her i verden endrer moten og familiers behov seg. Et nytt kjøkken er derfor en av mange ting familien vil forandre på i sitt nye hjem.

Utover kjøkkenet skal en vegg fjernes, de nåværende veggene skal pusses, loftet skal isoleres og gipses, alt av el skal skiftes ut, nytt gulv skal legges, gulvvarme skal installeres, det skal males og vinduene skal skiftes ut. Man kan trygt si at Kristian og Bettina går en travel tid i møte, men begge to kjenner sine begrensninger, så alt av el- og blikkenslagerarbeid overlater de til profesjonelle folk.

Utenom det, er arbeidsfordelingen krystallklar, Bettina kommer med gode ideer og Kristian planlegger deretter, og begge deler krever en del. Heldigvis er begge skjønt enige om at det er bedre å gjøre det ordentlig første gang, enn å skynde seg med å bli ferdige. Det er også grunnen til at de per dags dato bor i kjelleren, der de har installert et fungerende kjøkken, da de vet at drømmehuset ikke blir ferdig renovert med det første. Planen er dog at til jul skal ribben stekes i deres flunkende, nye kjøkken.

Du kan følge med på Kristians og Bettinas spennende husprosjekt, hvor du (forhåpentligvis) vil høre om deres mange oppturer, men også om hva som kreves for å gjøre deres nyinnkjøpte hus til drømmehuset!

Vi håper du har lyst til å følge med, og kanskje det til og med inspirerer deg til å selv komme i gang?