Vannskade

Vandskade

Visjonene og ideene hadde stått i kø i månedsvis; vi skulle ha det flotteste kjøkkenet. Vi lagde en vanntett DIY-plan for prosjektet, men vi møtte en utfordring underveis.

Saken var den, at vi på beste gjør-det-selv-vis bare skulle rive en liten vegg slik at vi kunne få et flott og romslig kjøkken.

Men det gikk galt….

 

Veggen, som vi fikk revet på et par timer, sto tilfeldigvis like under dusjkabinettet på badet vårt som ligger i andre etasje. Det hadde jo ikke vi engang tenkt på.

Mens vi i tiden etter gjorde klart til drømmekjøkkenet, ble det plutselig regnvær på kjøkkenet vårt. Ikke noe tropisk regnvær, men bare konstant drypping. Vi hadde fått vannskade.

Gjør-det-selv på overtid

Vi fant fort ut av at vannet kom fra dusjen. Med den lille byggekspertisen vi hadde opparbeidet oss, var vi enige om at det var rivingen av veggen som hadde skapt problemer, og at det hadde ført til at fugene mellom flisene i dusjen hadde begynt å sprekke. Det viste seg at vi hadde rett.

Vi gikk i krisemodus. Måtte vi nå også lage et helt nytt bad? Det var nesten ikke til å bære; flere måneder med to barn uten kjøkken og bad? Det ville blitt et DIY-mareritt.

Fra vannskade til drømmekjøkken

For å gjøre en lang historie kort, satte vi Prosjekt Drømmekjøkken på vent og fikk midlertidig utbedret skadene i dusjen.  Da det sluttet å regne på kjøkkenet vårt, fortsatte vi der vi slapp med en måneds forsinkelse.
I dag er vi veldig glade for at vi ikke rakk å sette opp et nytt gipstak på kjøkkenet. Da hadde vi kanskje ikke oppdaget vannskaden før flere måneder senere, noe som hadde gitt oss ukesvis av ekstra arbeid