hundehus

Hunden er et fantastisk trofast og lykkelig vesen som gjør alt det kan for å få deg til å trekke på smilebåndet. Selv om man har hatt en dårlig dag er det umulig å ikke smile når man trer inn døren til en hund som kommer løpende med tungen dinglende mens lykken over at du endelig er hjemme stråler fra øre til øre. På tross av at man må opp før solens varme stråler har truffet morgenduggen på gressplenen, og at man ofte må ut i snø og sludd når man har mest lyst til bli værende under den varme og myke dynen, så er det umulig å ikke være lykkelig i en hunds selskap. Hunden er menneskets beste venn, og en bestevenn fortjener verdens beste gjør-det-selv hundehus – derfor har vi utviklet denne guiden så du kan gi hunden din det beste av det beste. Samtidig vil du slippe å slåss med hunden om favorittplassen i sofaen!

3 gode grunner til at hunden din har fortjent et hundehus

  1. Hunden din står deg bi.Hunden er alltid på din side, og vil beskytte deg i møte med fremmede mennesker. Dersom du er utrygg i en situasjon vil hunden din øyeblikkelig merke det på deg og stille seg mellom deg og hva enn du er utrygg på. Hundens forsvarsmekanismer vil aktiveres, bl.a. i form av bjeffing, noe som kan skremme vekk fremmede og andre ubudne gjester.

 

  1. Hunden din muntrer deg opp. Hunden din kan alltid merke hvilket humør du er i ut i fra kroppsspråk, stemmeleie og hvordan du behandler den. Er du trist og lei vil den gjøre alt for å oppmuntre deg. Er du derimot glad og i god form vil den begynne å leke, og løper lykkelig omkring med leketøyet sitt.

 

  1. Hunden din holder deg aktiv. De daglige gåturene med hunden er ikke kun til hundens fordel, men sørger også for at du får mosjon og frisk luft. Dette betyr at du holder deg sunn og frisk, samtidig som hunden din får brukt opp energi og opplever verden. Har du en litt større hund kan du også løpe med den, noe som innebærer at du kan gjøre unna både hundetur og kondisjonstrening på en og samme tid.

Gjør-det-selv hundehus

Hundehuset skaper et trygt og hyggelig miljø til hunden din, og fungerer samtidig som et fristed der den kan få være i fred. Det kan gjerne brukes innendørs som alternativ til den klassiske hundekurven du sikkert allerede har.

Følg med på videoen nedenfor og se hvordan du kan lage et fint, lite hundehus til hunden din. Prosjektet krever ikke særlig mye materiale, og størrelsen på huset kan tilpasses alt ettersom hvor stor hunden er. Ønsker hunden din et mer privat hus kan du velge å dekke over det og lukke av med plater. Vær imidlertid oppmerksom på at slike hus bør være en smule større enn åpne varianter slik at det ikke blir for trangt for hunden. Et godt hundehus skal ha plass til at hunden kan stå fullt oppreist inne i huset.

Det du trenger: